Informasi

Program 'Speed Dating' Sempena HMA 2024, Pulau Pinang

  20 Mei 2024     Fountain Garden, Pulau Pinang

20 Mei 2024 (Isnin) : 'Speed Dating' adalah salah satu program selingan sempena Hari Muzium Antarabangsa Peringkat Kebangsaan yang diadakan di Fountain Garden, Padang Kota Pulau Pinang. Speed Dating ini memberi peluang kepada warga muzium menonjolkan kemahiran yang dipelajari dan berkongsi pengalaman kepada pelawat yang hadir. Lembaga Muzium Negeri Perak menampilkan kemahiran seni ikatan tengkolok negeri Perak untuk tontonan orang ramai.

#hma2024penang #hma #muzium #lmnp #lmnperak #museum #mohsinggahmuzium #muzium #perakheritage #perakhistory #sejarahperak #warisanperak #promisingperak #tmp2024PROGRAM BUBUR LAMBUK LEMBAGA MUZIUM NEGERI PERAK 2024M/1445H

  27 Mac 2024     Galeri Rumah Lat

Lembaga Muzium Negeri Perak dengan kerjasama Kelab Kebajikan Kakitangan Lembaga Muzium Negeri Perak (KEKAL) telah mengadakan Program Bubur Lambuk pada 27 Mac 2024 (Rabu) bertempat di Galeri Rumah Lat, Batu Gajah. Seramai 35 Kakitangan Lembaga Muzium Negeri Perak yang terlibat.

Sebanyak 400 bekas bubur lambuk berjaya diagihkan ke agensi kerajaan yang berdekatan dan juga kepada orang ramai. Program ini juga turut dihadiri oleh Seniman Diraja Dato’ Lat.

Syabas dan tahniah kepada semua yang terlibat dalam Program Bubur Lambuk kali ni.

#muzium #lmnp #lmnperak #museum #mohsinggahmuzium #muzium #perakheritage #perakhistory #sejarahperak #warisanperakMajlis Sulaman Kasih Junjungan Budi

  8 Mac 2024     Hotel Weil, Ipoh.

Sekitar Majlis Sulaman Kasih Junjungan Budi sempena pertukaran Pegawai Tadbir, Puan Nurul Naim binti Jamry ke Jabatan Perhutanan Negeri Perak yang berlangsung pada 8 Mac 2024 (Jumaat), bertempat di Hotel Weil Ipoh. Majlis ini dihadiri oleh Pengarah dan kakitangan Lembaga Muzium Negeri Perak.

#muzium #lmnp #lmnperak #museum #mohsinggahmuzium #muzium #perakheritage #perakhistory #sejarahperak


Lawatan Yayasan Temasek Singapura ke Galeri Rumah Lat

  5 Mac 2024     Perak

5 Mac 2024 (Selasa) : Lawatan Kerja Rasmi Encik Amrin Amin, Ketua Pembanggunan Korporat, Yayasan Temasek Singapura ke Galeri Rumah Lat. Lembaga Muzium Negeri Perak (LMNP) merakamkan ucapan ribuan terima kasih kepada Yayasan Temasek Singapura serta rombongan.

#grl #muzium #lmnp #lmnperak #museum #mohsinggahmuzium #muzium #perakheritage #perakhistory #sejarahperak #warisanperakLawatan Prof. Christina Skott, Fellow Magdalene College, University of Cambridge UK

  5 Mac 2024     Perak

5 Mac 2024 : Lembaga Muzium Negeri Perak mengiringi lawatan Prof. Christina Skott, Fellow Magdalene College, University of Cambridge, United Kingdom ke Taiping dan Kuala Kangsar, Perak.

Prof. Christina Skott turut menghadiri perbincangan di Arkib Negara Malaysia di Kuala Lumpur, Muzium Perak (Taiping) dan Antong Coffee serta Galeri Sultan Azlan Shah di Kuala Kangsar, Perak.

Prof. Christina Skott dalam rangka mendapatkan data untuk suatu kajian berkaitan “Colonial Agricultural in the 19th Century” di Perak.

Terima kasih yang tidak terhingga daripada Lembaga Muzium Negeri Perak kepada Ketua Pengarah Arkib Negara Malaysia, Pengarah Muzium Perak (Taiping), Pegawai Daerah Larut Matang dan Selama dan Pemilik Antong Coffee.

Semoga kerjasama ini akan dapat diteruskan pada masa akan datang.

#muzium #lmnp #lmnperak #museum #mohsinggahmuzium #muzium #perakheritage #perakhistory #sejarahperak #warisanperak


bahasa sharing button Bahasa Melayu
faq sharing button FAQ
hubungi sharing button Contact Us
aduan sharing button Feedback
sitemap sharing button Site Map